top of page
TEATRE%20DIBUIX_edited.jpg

el born del futur_

Construïm les bases del nou teatre: una institució moderna, propera, amable, útil i accessible, garantia de qualitat, responsabilitat i igualtat; un exemple de transparència i bon funcionament!

el Born de sempre! El Teatre des Born ha de contribuir a recuperar el teixit associatiu i les companyies de teatre amateur de Ciutadella: tots recordam funcions estel·lars com El retaule del Flautista, Momo, Es viatge tràgic de l'amo en Xec de s'ullastrar i altres muntatges mítics fets gràcies a l'entrega i la il·lusió de tantíssima gent! Reivindicam la funció social del teatre i la volem tornar a posar de moda! El Teatre també ha de servir com a espai de coordinació entre les entitats per aconseguir optimitzar els recursos i evitar superposar activitats!

el Born més professional! El nou Born també ha de ser un espai de dignificació per al sector de les arts escèniques, una eina de feina, un espai de nova creació que posi a disposició dels nostres artistes professionals espais d'assaig, d’assessorament i que doni suport a les produccions. En paral·lel, muntarem jornades professionals per mantenir el sector en formació contínua i traurem una línia d'ajuts a la coproducció d'espectacles.

el Born més interessant!Hem de voler un Born que sigui referència de qualitat, bon gust i diversitat. Tornarem a programar òpera i sarsuela, però també hem d'introduir espectacles contemporanis, innovadors i explorar els nous llenguatges artístics. Farem feina per tenir propostes d'aquí i de fora: donarem l’oportunitat als nostres artistes i mostrarem el millor del que fan els nostres veïns planetaris. 

el Born més educatiu! ​Hem de reivindicar el dret a la pràctica artística, la funció educativa i pedagògica de l'art, i reivindicar la funció social! Posarem en marxa un programa pioner, una prova pilot amb les escoles per integrar-les dins el Teatre, reforçarem la programació familiar i els tallers i les xerrades abans de les funcions! Volem aprendre amb el teatre!

el Born en temps de COVID. ​Els estralls de la pandèmia han arribat a tots els sectors econòmics, també al Teatre des Born. Lluitam per mantenir obert el nostre teatre, perquè estam convençuts que amb l'esforç de tots la cultura és segura; però si a partir del mes de febrer no hem aconseguit obrir el Teatre al públic, posarem a disposició la nostra infraestructura als artistes i a les companyies locals perquè puguin venir a fer residències artístiques.

el Born més reivindicatiu! Volem parlar d'habitatge, de feminisme, d'igualtat, de gènere, de sexualitat, de sostenibilitat, d'ecologisme, d'identitat, de paisatge, d'economia circular, d'integració, d'inclusió i de treball. I ho farem des dels tallers organitzats, des de la programació, amb l’organització de debats, i a les xarxes socials!

el Born per als més joves! Volem que s'hi sentin com a casa: traurem tarifes més econòmiques per als menors de 30 anys, posarem en marxa un obrador perquè tots els joves que tenguin un grup de música, teatre o dansa trobin un espai on assajar i un espai on mostrar la seva feina (i organitzarem alguna festeta...).

i el Born per als més grans! Són, habitualment, el pilar de la cultura! L'índex de consum cultural creix amb l'edat i ens encanta cuidar-los; tant que, si cal, anirem a les residències a dur un tast de la nostra programació (això sí, quan hagi passat la pandèmia!) També oferirem tallers i descomptes per a les persones jubilades!

el Born més accessible!Encara tenim molt de camí per recórrer, però volem que tothom es pugui sentir còmode a casa nostra: fem del Teatre des Born un espai sense barreres arquitectòniques i adaptem els nostres espais per a persones amb diversitat funcional!

 

 

el Born més social! Tampoc no volem barreres econòmiques ni culturals. Feim feina perquè l'accés a la cultura no entengui de classes socials ni culturals, volem trobar la manera d'oferir descomptes per a persones amb rendes baixes i persones aturades. Feim del Teatre un espai de socialització i integració!

el Born més sostenible! També volem que el Teatre sigui sostenible i fomenti el transport públic. És per això que ens esforçam per treballar amb empreses locals, reduir la petjada ecològica, intentar eliminar l'ús dels plàstics, optar per materials reciclats o biodegradables i oferir descomptes a les persones que venguin d'altres pobles amb transport públic!

el Born més responsable! A més, tot això que us hem explicat, ho volem fer amb la màxima transparència, honestedat i vocació de servei públic. Oferim igualtat d'oportunitats a través de les bosses de contractació de personal i treballam perquè tots els processos administratius siguin impol·luts!

bottom of page