top of page

dg., 21 de maig

|

Ciutadella de Menorca

Gala Lírica Guanyadors del I Concurs Internacional de Cant Joan Pons

#galalirica #joanpons L'any passat se celebrava a Palma el I Concurs Internacional de Cant Joan Pons. Un premi que ajuda a impulsar i visibilitzar el treball dels joves talents de la lírica, i que ara ha volgut portar una mica més enllà, mostrant conjuntament el do de les guanyadores en format Gala

Registration is Closed
See other events
Gala Lírica Guanyadors del I Concurs Internacional de Cant Joan Pons
Gala Lírica Guanyadors del I Concurs Internacional de Cant Joan Pons

Horari

21 de maig de 2023, 18:30 CEST

Ciutadella de Menorca, Plaça des Born, 0 S/N, 07760 Ciutadella de Menorca, Illes Balears, España

Més informació

Entre el 14 i 19 de juny del 2022, se celebrava a Palma el I Concurs Internacional de Cant Joan Pons, un projecte comú de la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears (FOSIB).

El premi es repartiria entre cinc parts i, avui, alguns dels guanyadors/es internacionals d’aquest concurs —vinguts d’indrets com d’Ucraïna o la Xina— són convidats a participar a la Gala Lírica de Cant Joan Pons que se celebrarà a Ciutadella.

Joan Pons, una figura transversal en el panorama cultural menorquí del s.XX i una de les veus líriques més importants també del darrer segle, es mostrava agraït per la idea de la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears de crear un premi amb el seu nom. Un premi que ajuda a impulsar i visibilitzar el treball dels joves talents de la lírica, i que ara ha volgut portar una mica més enllà, mostrant conjuntament el do de les figures guanyadores en format Gala Lírica.

-------------------------------------------------

Quatre pinzellades sobre els solistes

Yulia Zasimova (Guanyadora)

Guanyadora del I Concurs Internacional de Cant Joan Pons (Palma, 2022), Yuliia Zasimova és una soprano ucraïnesa graduada amb honors al Luhansk Music College. Més enllà d’una impecable formació, destaca la seva participació i premis al concurs internacional de vocalistes Bulbul (Azerbaidjan, 2018) – 3r Premi; al 12è Concurs Klaudia Taev – Premi especial (Estònia, 2021); al 2n Concurs Internacional de veu de Tbilisi The Opera Crown – Premi especial (Geòrgia, 2021); a l’11è Concurs Vocal Internacional Stanislaw Moniuszko – 3r premi (Polònia 2022); També ha participat en classes magistrals d'Emma Kirkby, Brigitte Fassbaender, Edith Wiens, Marcello Lippi, Hedwig Fassbender. Ha sigut membre de l'International Opera Studio de l'Opernhaus Zurich (2018-2020), on ha interpretat grans papers principals.

Grzegorz Pelutis (Tercer Premi i Premi Joan Pons al millor baríton)

Baríton nascut el gener de 1998 a Słupsk, Polònia. Alumne de la classe de cant de Janusz Lewandowski a l'Acadèmia d'Art de Szczecin, on es va graduar amb honors. És membre de l’Internacional Opera Studio de l'Òpera Estatal d'Hamburg des de setembre de 2023. Ha sigut premiat a nombrosos concursos nacionals i internacionals, entre ells: 3r premi i Premi Joan Pons al I Concurs Internacional de Cant Joan Pons de Palma de Mallorca i 2n guanyador del 1r Concurs Internacional de Música Suïssa. També ha sigut l’únic concursant polonès a Plácido Domingos Operalia 2022.

Aleksei Kursanov

Tenor rus graduat a l'Acadèmia d'Art Viktor Popov Choral, on va estudiar amb Dmitry Vdovin. Va assistir a classes magistrals amb Plácido Domingo, Lowrence Brownlee, Gregory Kunde i Ernesto Palacio, entre d'altres. El 2021 va debutar com a Tamino al Teatre d'Òpera i Ballet de Novosibirsk i va guanyar el 1r premi al Concurs Internacional de Cant del Gran Premi José Carreras. Des de la temporada 2022/23 és membre de l'Opera Studio de l'Òpera Estatal de Baviera.

Bozena Bujnicka (Premi del Públic)

Soprano operística polonesa molt sol·licitada per la seva interpretació dramàtica i el seu timbre vocal únic. Ha guanyat nombrosos premis tant en concursos nacionals com internacionals, i va ser guardonada amb el prestigiós premi Kiepura al millor debut operístic a Polònia. Bożena es va graduar amb distinció a la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia. Actualment, és membre de l'International Opera Studio IOS Zurich.

Hubert Kowalczyk

Nascut el 1995, el baix polonès Hubert Kowalczyk és graduat a la Hochschule für Musik Hanns Eisler a Berlín, on va estudiar amb Martin Bruns i Michail Lanskoi.

Des de la temporada passada és membre del conjunt principal de l'Staatsoper Hamburg, on ja ha interpretat a diversos papers destacats. Per a la seva pròxima temporada destaquen Publio (La clemenza di Tito) dirigida per Ádám Fischer i Oroveso (Norma) amb Paolo Arrivabeni.

Ulyana Popovych (pianista)

Nascuda a Ucraïna l’any 1983 ha estudiat a l’Escola Musical Especial Solomiya Krushelnytska de Lviv i a l’Acadèmia Superior de Música Mykola Lysenko, obtenint matrícula d’honor en ambdós casos (2000, 2006). S’ha format amb Svitlana Popovych, Juriy Mojsiak, Jozef Ormény (piano), Lidia Nikolaeva (acompanyament), Tatiana Shupiana (música de cambra) i Luba Klevtsova (organ). Ha guanyat diversos concursos internacionals i nacionals. Actualment, resideix a Menorca des de 2008 i és professora a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella i d’Es Mercadal.

Programa

3’43,  K. Hubert — Come dal ciel precipita — Macbeth,  G. Verdi

3’20,  Bozena — Donde lieta uscì — Bohème, G. Puccini

2’50,  G. Pelutis — Voici des Roses — Damnation de Faust,  A. Thomas

9’32,   Yulia Z.  — Ophelia’s — Hamlet,  A. Thomas

4’06,  Aleksei K. — E lucevan le stelle — Tosca,  G. Puccini

6’34,  Yulia, Hubert — Di tua speranza — Lucia di Lammermoor,  G. Donizetti

3’14,  Yulia, Bozena  — Sull’aria — Le nozze di Figaro,  W. A. Mozart

7’43,  Pelutis — Ah! Per sempre io ti perdei — I Puritani,  V. Bellini

4’48,  Hubert — C'est en vain... Je t'implore — Hamlet, A. Thomas

3’46,  Bozena — In qualli eccessi…. Mi tradì — Don Giovanni,  W. A. Mozart

5’08,  Aleksei K.  — Una furtiva lagrima — Elisir d’amore,  G. Donizetti

3’37,  Yulia Z.— Prendi per me sei libero — Elisir d’amore,  G. Donizetti

3’05,  Yulia, Aleksei — Caro elisir! sei mio — Elisir d’amore,  G. Donizetti

Yulia, Aleksei, Bozena, Pelutis— Quartet III Act— La Bohème, G. Puccini

Comparteix l'esdeveniment!

bottom of page