top of page

ds., 04 de març

|

Ciutadella de Menorca

«La Bohème» als cinemes Moix Negre

#opera #cinemesmoixnegre La Bohème ja no es veurà només des de la platea del Teatre, sinó que el mateix dia 4 de març a les 20 h, podreu seguir la retransmissió en directe des de qualsevol butaca dels Cinemes Moix Negre.

Registration is Closed
See other events
«La Bohème» als cinemes Moix Negre
«La Bohème» als cinemes Moix Negre

Horari

04 de març, 20:00 CET

Ciutadella de Menorca, Plaça des Born, 0 S/N, 07760 Ciutadella de Menorca, Illes Balears, España

Més informació

El dia 4 de març del 2023 es representa per primera vegada una òpera de gran format al tdBorn_: La Bohème de G. Puccini. La Bohème ja no es veurà només des de la platea del Teatre, sinó que el mateix dia 4 de març a les 20 h, podreu seguir la retransmissió en directe des de qualsevol butaca dels Cinemes Moix Negre.

Les entrades es posaran a la venda aquest dilluns dia 20 de febrer a través de la pàgina web dels Cinemes → www.cinesmoixnegre.org

Presentació

La Bohème és una òpera en quatre actes amb música de Giacomo Puccini i llibret en italià de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basada en la novel·la Escenes de la vida bohèmia d’Henri Murger. Es va estrenar al Teatro Regio de Torí el dia 1 de febrer de 1896 dirigida per Arturo Toscanini.

El dia 4 de març del 2023 es representa per primera vegada al Teatre des Born de Ciutadella, mentre es retransmet en directe als Cinemes Moix Negre.

Aquesta Bohème és una producció escènica del Teatro Comunale di Modena (Itàlia) i

es programa gràcies a una col·laboració entre el Teatre des Born i el Teatre Principal de Palma.

 Crèdits 

 FITXA ARTÍSTICA

Direcció d’escena  Leo Nucci

Director d’escena de la reposició Salvo Piro Direcció musical Francesc Prat

Escenografia

Carlo Centolavigna Ajudant d’escenografia Alessia Colosso

Disseny de vestuari

Artemio Cabassí

Il·luminador

Claudio Schmid Pianista correpetidor Jesús López Regidora Irene Salord Assistents de Regidoria i Atrezzo Gerard Galmés

i Juan Manuel Palacios Atrezzistes Alba Vinton

Pedro Victory Regidoria de sobretítols Aina Sánchez-Monge

Crèdits de partitures

La Bohème de G. Puccini Milano: G. Ricordi & C, 1895. Plate 99002-11. Reedició: Nova York, E.F. Kalmus, n.d. (1950).

Traduccions del llibret sobretítols

Neus Ribas, Aurora Gornals, Jaume López i Rafael Torregrosa.

REPARTIMENT

Solistes

Mimí Lianna Haroutounian

Rodolfo Andrei Danilov

Marcello David Menéndez

Musetta Marga Cloquell

Schaunard Tomeu Bibiloni

Colline Manuel Fuentes

Alcindoro/Benoit Jorge Tello Parpignol

Manuel Velasco*

Garde

Antoni Cabot*

Soldat

Tòfol Cladera**

Venedor

Jordi Fontana*

Cambrer

Joan Servera

Cor del Teatre Principal de Palma** Dir. Francesc Bonnín

Cor Infantil del Teatre des Born  Dir. Clara Enrich Genestar

Orquestra de Cambra Illa de Menorca  Dir. Francesc Prat

Notes dels directors

«Explicar una història senzilla sense segones intencions, sense conspiracions ni dobles sentits: l’eterna història de joventut desencantada i desenfrenada que es reconcilia amb les penúries de la vida, amb el desengany i amb la mort [...] Això és el que intentem fer amb aquesta direcció de La Bohème: fer el que està escrit i tractar de fer-ho de veritat. No és una tasca fàcil.»

Salvo Piro, director d’escena convidat

«Com si es tractés d'una revàlida continua, La Bohème ha anat apareixent en la meva vida professional en diversos formats i situacions de concert. I novament aquest darrer cop, em demostra una cosa fantàstica: que la teoria, l'estudi i la tècnica de direcció no serveix de res per dirigir bé La Bohème, però és important que, el dia que et toqui dirigir-la, hagis estudiat direcció i hi arribis amb un bon bagatge de teoria i tècnica de l'ofici.»  Francesc Prat, director musical

«Quan em van proposar la tasca de dirigir el cor infantil de seguida vaig pensar que els infants que en formessin part havien de tenir un cert nivell musical i escènic per poder-hi participar [...] Per jo és molt important que cada infant se senti a gust amb la resta de companyes i he vetllat perquè això fos així. Crec fermament que sentir-se part d’un col·lectiu —el cor— és el fonament per després poder treballar amb exigència i eficàcia amb el repertori que se’ns planteja.»

Clara Enrich Genestar Directora del nou Cor Infantil del Teatre des Born

«Per un teatre com el nostre és un repte titànic posar-nos a treballar al costat de dues institucions amb una tradició operística fundacional com són el Teatre Principal de Palma i del Teatro Comunale di Modena. Si hem pogut acceptar aquest desafiament és perquè, justament, ho fem amb el seu estaló, aprenent a les espatlles dels gegants [...]. Podria omplir un programa sencer d'anècdotes, agraïments, històries, victòries i entrebancs que ens hem trobat pel camí, però tractant-se de la primera gran òpera del Born, deixaré que la peça xerri per si mateixa.»

Amb tota la il·lusió i humilitat:

Moltes gràcies,

In bocca al lupo!

Josep Marquès i Oleo

Director Teatre des Born

Agraïments especials

Clara Enrich Genestar Pilar Hidalgo Miquel Martorell Vicens Diego Pastrana Lina Pons Massanet Francesc Prat  Josep Ramon Cerdà  Elva Velasquez  Orquestra de Cambra Illa de Menorca Cinemes Moix Negre Cercle Artístic

Grup Sagitario Hotels Gin Xoriguer  Policia Local de Ciutadella  I molt especialment al Govern de les Illes Balears, al Consell Insular de Menorca i al Consell de Mallorca per creure en aquest projecte. I, sobretot, a tot l’equip del Teatre des Born i del Teatre Principal de Palma!

Comparteix l'esdeveniment!

bottom of page