top of page

dj., 17 d’ag.

|

Ciutadella de Menorca

Salvador Sobral & Marco Mezquida

Marco Mezquida i Salvador Sobral es retroben després d'exhaurir entrades a l'estrena de l'any al Festival Grec de Barcelona, per a presentar el seu projecte a duet Cosa de dois.

Salvador Sobral & Marco Mezquida
Salvador Sobral & Marco Mezquida

Horari

17 d’ag., 21:00 CEST

Ciutadella de Menorca, Plaça des Born, 0 S/N, 07760 Ciutadella de Menorca, Illes Balears, España

Més informació

Un pianista que ha deixat empremta en el jazz del nostre temps i que ha col·laborat amb una eclèctica tria de primeres espases de la música puja a l’escenari amb un cantant portuguès que té en aquest gènere una de les seves grans passions. Tots dos tenen un historial llarg de col·laboracions amb artistes diversos i, fins i tot, havien coincidit en els cartells de grans festivals com l’edició del 2020 de Jazzaldia, el Festival de Jazz de Sant Sebastià, però mai no els havíem vist actuar junts, com ho van fer, per primera vegada, a l’escenari del Teatre Grec l’any 2022. Us parlem de Marco Mezquida i Salvador Sobral.

El primer és una de les revelacions més clares de l’escena del jazz dels últims temps. Amb el seu piano, el menorquí ha estat triat en quatre ocasions músic de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, ha actuat al Palau de la Música Catalana, entre altres grans escenaris de mig món, ha tocat amb estrelles del jazz que van des de Carme Canela o Perico Sambeat fins a Gorka Benítez o

Javier Colina, i ha col·laborat amb artistes d’escenes diverses, com ara la ballarina i coreògrafa Sol Picó o el bailaor flamenc Juan de Juan. 

Però Mezquida té un afecte especial pel món de la cançó i d’aquí que hagi posat el seu piano al servei de grans veus i que ara el trobem col·laborant amb un artista amb una debilitat especial pel jazz: el portuguès Salvador Sobral. El cantant es va fer conegut el 2017, quan va

guanyar el festival d’Eurovisió, però la seva carrera va molt més enllà i està lligada amb una visió del jazz que connecta aquest gènere amb la bossa nova i els sons llatins. Fins i tot, durant una temporada va formar part d’un grup veneçolà amb seu a Barcelona. Ara, el músic portuguès torna a Menorca —després d’haver actuat al Festival Pedra Viva—i protagonitza una col·laboració de luxe que aplega dos grans de la interpretació a la veu i al piano.

Comparteix l'esdeveniment!

bottom of page