top of page

dv., 31 de març

|

Ciutadella de Menorca

«Silencio» amb Blanca Portillo

#teatre #text #juanmayorga Blanca Portillo protagonitza un monòleg potentíssim sobre el poder del silenci, un text del destacat dramaturg Juan Mayorga (Premi Born 1998) i basat en el seu discurs d'ingrés a la RAE.

Registration is Closed
See other events
«Silencio» amb Blanca Portillo
«Silencio» amb Blanca Portillo

Horari

31 de març, 20:30 CEST

Ciutadella de Menorca, Plaça des Born, 0 S/N, 07760 Ciutadella de Menorca, Illes Balears, España

Més informació

Teatre Silencio con Blanca Portillo

Públic:  Espectacle recomanat a partir de 14 anys Durada: 1 h 40 min

Idioma: castellà 

Blanca Portillo protagonitza un monòleg potentíssim sobre el poder del silenci, un text del destacat dramaturg Juan Mayorga (Premi Born 1998). Amb un vestit d’etiqueta amb el qual no s’acaba de sentir còmode, el dramaturg està a punt d’ingressar a l’Acadèmia per pronunciar un discurs titulat Silencio.

Els seus oients són els altres acadèmics, amb els quals comparteix estrada, i les persones —familiars, amics, col·legues, autoritats, desconeguts…— que han vingut a acompanyar-lo aquesta tarda. Ha triat parlar sobre el silenci en la vida i en el teatre. També viatjar per silencis teatrals que ressonen en la seva memòria i en el seu cos. Aquests silencis poden encarar-se amb els de la seva pròpia vida i amb els de la vida dels espectadors. Potser té, a cada moment, la temptació de callar. Potser el silenci, que suporta el discurs i sobre el que el discurs indaga, posi el discurs en perill. Potser el més important és, per a qui pronuncia el discurs i per als qui el reben, per damunt i per sota de les paraules, escoltar junts el silenci.

«En el meu discurs d’ingrés a la Real Academia Espanyola, casa de les paraules, especulava amb la fantasia que qui el pronunciés no fos jo, l’autor, sinó un actor que em representés […] De seguida vaig tenir clar que aquell discurs sobre el teatre podia convertir-se en teatre pròpiament i no hi hauria millor intèrpret per encarnar-lo que la meva amiga i admirada Blanca Portillo» Juan Mayorga

Fitxa artística:

Text i direcció: Juan Mayorga

Intèrpret: Blanca Portillo

Disseny d’espai escènic i vestuari: Elisa Sanz

Disseny d’il·luminació: Pedro Yagüe

Disseny d’espai sonor: Manu Solis

Fotografia: Javier Mantrana

Maquillatge i perruqueria: Thomas Mikel Nicolas

Ajudant de direcció: Viviana Porras

Ajudant d’escenografia: Sofía Skamtz

Comparteix l'esdeveniment!

bottom of page