ds., 12 de juny
|Ciutadella de Menorca
Una habitación propia, de Virgínia Woolf
Clara Sanchis dóna vida al llibre "A Room of One's Own" (Una habitación propia) de la cèlebre escriptora Virgínia Woolf, icona del feminisme.

Horari
12 de juny de 2021, 20:00
Ciutadella de Menorca, Plaça des Born, 0 S/N, 07760 Ciutadella de Menorca, Illes Balears, España
Més informació
(Text d'Anna Gornés, APUNT MENORCA)
Clara Sanchís dóna vida a l’obra «Una habitación propia» de la cèlebre escriptora i icona feminista, Virgínia Woolf.
El monòleg, dirigit per Maria Ruiz, ha estat en temporada a la Sala Beckett i es tracta d’una producció de Clara Sanchis en col·laboració amb Seix Barral i Nuevo Teatro Fronterizo.
«Una habitación propia» es va estrenar al Pavón Teatro Kamikaze el desembre de 2016. Posteriorment, s’ha pogut veure al Teatro Español de Madrid (abril i octubre, 2017); al Teatro Galileo de Madrid (gener 2018) i al Teatro del Barrio de Madrid (de l’octubre 2019 al gener 2020). En totes les temporades realitzades ha exhaurit localitats. A més a més, ha fet gira per tota la península visitant més de quaranta ciutats.
L’espectacle és en castellà i té una durada de 1 h 20 min. Les entrades anticipades poden adquirir-se a la web del teatre des Born.
Sobre «Una habitación propia»Es tracta d’una adaptació del text ja canònic de Virgínia Woolf, una obra que, en el seu dia, va marcar uns paràmetres tan bàsics per la independència de la dona com el reclam d’un espai que li fos propi.
Una escriptora fa una conferència davant d’unes joves estudiants, el 1928. Les seves paraules, iròniques i afilades, són el relat viu d’un descobriment: per dedicar-se a l’escriptura una dona necessita diners i una habitació pròpia. La dinàmica d’aquesta falsa conferència és una experiència imaginària, vívida i humorística, basada en el llibre homònim que Woolf va publicar el 1929.
Aquest assaig portat a escena repassa algunes de les idees complexes –però d’aparença senzilla– sobre el lloc al món de les dones i recull una sèrie de conferències que l’escriptora va fer sobre dones i literatura. Tot això sota el marc teòric de la major revolució social de tots els temps: la igualtat d’homes i dones davant la llei.