El Teatre des Born

Estem construint una institució moderna, propera, amable, útil i accessible, amb garanties de qualitat, responsabilitat i igualtat. Ajuda'ns!

Nosaltres

el Born de sempre!

El Teatre des Born va obrir les portes per primera vegada el novembre del 1875. Des de llavors, va anar canviant de mans i de gestió mantenint una activitat ininterrompuda fins al 2006, any en què se’n va decretar el tancament per deficiències estructruals. El tancament va durar quasi quinze anys atesos els contratemps sorgtits durant les reformes.

L’octubre del 2020, amb les obres de remodelació acabades, el Teatre des Born es va tornar a obrir com a espai cent per cent municipal i amb una profunda vocació de servei públic. Han passat quasi 150 anys i el nostre teatre ha canviat molt —com també ha canviat la manera de construir i de consumir la cultura—, però seguim comptant amb el mateix entusiasme d’un poble que ens omple la sala per mantenir viva l’expressió artística, amb els seus intèrprets i amb aquesta comunió que és la cultura.

Seguir llegint

El projecte actual del Teatre des Born, el teatre públic de Ciutadella, concentra la seva activitat en tres eixos: l’escènic, l’educatiu i el social.

Oferim espectacles clàssics i contemporanis, amb una programació plural i arriscada que té en consideració a tota la diversitat. A la programació del tdBorn hi podreu trobar espectacles per a tots els públics: programació infantil i per a adults, òpera, monòlegs, música, dansa, teatre, cinema, circ o màgia de companyies locals, nacionals, internacionals, novelles o consolidades. Volem que tothom en prengui partit.

També hi trobareu programes educatius i pedagògics, accions amb un caràcter profundament social, activitats exclusives per a gent gran o activitats adreçades a joves, a més de polítiques mediambientals per reduir la petjada ecològica o iniciatives per fer fort el sector cultural local, amb col·laboracions amb totes les entitats locals de Ciutadella.

Volem ser el teatre de tothom i volem comptar amb tots vosaltres.

Equip

 • Josep
  Marquès i Oleo

  Direcció artística i gerència

 • Roser
  Garcia

  Administració

 • Àlex Arroyo

  Comunicació

 • Joan Gomila

  Tramoia

 • Siscu Riudavets

  Atenció al Públic

 • Mireia Juaneda

  Atenció al Públic

 • Acustic Menorca

  Servei Tècnic

 • Elva Velasquez

  Neteja

Programa social

Aquells qui coneixen una mica el projecte del Teatre des Born, sabran que el Programa Social és la nostra nineta dels ulls. Amb el suport de l’Ajuntament de Ciutadella, fem possible:
 • Entrades gratuïtes per a Serveis Socials i Paidós

  Aquesta temporada s’amplien les entrades gratuïtes per a les famílies de Serveis Socials de l’Ajuntament i del Programa Paidós de Càritas per a tots els espectacles familiars, que augmenta de 10 a 20 entrades per funció.

 • Tarifa reduïda per als espectacles infantils

  El Teatre des Born garanteix, mínim, un espectacle infantil al mes amb una tarifa molt reduïda per a menors de 12 anys i, a més, aquesta temporada hem posat a la venda 100 abonaments per veure 5 espectacles infantils per un cost total de 25 €.

 • Apropa Cultura

  El Teatre des Born està adherit al programa Apropa Cultura, implantat l’any 2022 per primera vegada a les Illes Balears. Aquesta plataforma fa accessible l’oferta cultural a persones en situació de vulnerabilitat, pertanyents a grups en risc d’exclusió o amb diversitat funcional.

 • Col·laboració amb entitats cultural

  La programació del Teatre des Born és possible gràcies a la col·laboració i participació de diverses entitats culturals de Ciutadella i de les Illes Balears en general. Una programació compartida amb referents com el Menorca Jazz, Pedra Viva, Jazzbah, Joventuts Musicals de Ciutadella, el Cineclub, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, el Teatre Principal de Palma, el festival Teresetes, Sons de Nit i un llarg etcètera d’agents culturals destacats i imprescindibles.

Projecte educatiu i polítiques de joventut

Un pilar fonamental del Teatre des Born té a veure amb els seus programes educatius i pedagògics, com el Teatre a les Escoles, les funcions escolars o les polítiques de descomptes per a joves.
 • 01

  Teatre a les escoles

  Teatre a les escoles
  És el nostre programa més ambiciós i pel que passen més de 300 alumnes cada any. De gener a maig tots els alumnes de 5 de primària reben 1 hora setmanal de teatre amb l’objectiu d’introduir la pràctica artística als centres educatius i fomentar la cohesió de grup, la integració i el sentiment de pertinença. Aquest programa és possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Ciutadella, el Teatre des Born i el Cercle Artístic!

 • 02

  Funcions escolars

  Al llarg de la temporada oferim diverses funcions escolars, només orientades als centre educatius de Menorca. Aquestes funcions, amb espectacles que treballen valors com la solidaritat, la igualtat i la memòria històrica, contribueix a formar els infants i el públic jove com a alguna cosa més que espectadors i proposa les primeres llavors per al diàleg, l’associació d’idees, l’esperit crític i la capacitat d’expressar-se.

 • 03

  Programa Fariy Tales

  Amb aquest programa ens posem internacionals! Els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Maria Àngels Cardona preparen durant dues setmanes l’adaptació de contes clàssics que després interpreten al Teatre des Born! Show must go on!

 • 04

  Visites guiades

  Estimar és coneixer! Per això, periodicament fem visites guiades dins al teatre per a tots els alumnes de Menorca! D’aquesta manera aprenen la història del nostre teatre i com funciona a dia d’avui!

 • 05

  BORN 13-23

  Qui diu que els joves no van al teatre?  Des del Teatre des Born els ho possam més fàcil que mai! Els joves d’entre 13 i 23 anys tenen l’accés gratuït a tots els espectacles de teatre, dansa, cric i música clàssica!

 • 06

  Descomptes infantils!

  També els infants menors de 12 anys poden gaudir d’un bon descompte a tota la nosatra programació, especialment als espectacles dissenyats per a públic familiar, d’aquesta manera els enseyam la màgia del teatre des de ben petits!

Residències artístiques

Anualment, el Teatre des Born obre una convocatòria per facilitar una residència artística destinada a artistes locals.

Es tracta d’una residència tècnica i d’assessorament artístic que permet dotar el projectes de major qualitat i recursos, obrint la possibilitat d’investigar nous camins creatius.

Més informació

Transparència

Contractació

Vull actuar al tdBorn!

Estem gestionant l’allau de sol·licituds que ens estau fent; ens encanta que hi hagi tant d’interès! Us anirem contestant a poc a poc a totes aquelles propostes que veiem que poden encaixar amb la nostra programació! Per fer arribar la teva proposta, pots fer-ho a través del correu gerencia@teatredesborn.com!

Contacta